Slané koláčiky z lístkového cesta plnené klobáskou fotorecept

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 18. decembra 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Slané koláčiky z lístkového cesta plnené klobáskou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
20 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

350 g
200 g
10 g
2 ks
50 g
5 g
5 g
2 g
50 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 6 mm. Pomocou kávovej lyžičky do cesta spravíme jamky. Drvené paradajky dáme do misky, vsypeme nastrúhaný eidam, osolíme a okoreníme, pridáme nakrájaný tymian a cesnak, všetko spolu zamiešame.


  2. 2

    Do jamôk v ceste vkladáme zmes z drvených paradajok a kolieska klobásy (hrúbka asi 5 mm).


  3. 3

    Vykrojíme kolieska, potrieme ich rozšľahanými žĺtkami, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.


Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist