Slané jednohubky s plesňovým syrom fotorecept
Foto: cesminaz
Super chutné, krehké chrumkáčiky so syrom s modrou plesňou, ktoré vám zaberú len pár minút! Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak Zobraziť celý popisSuper chutné, krehké chrumkáčiky so syrom s modrou plesňou, ktoré vám zaberú len pár minút! Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak k telke :-)
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. (15 g) |
|
2 KL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
0,5 KL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V prvom rade si pripravíme všetko potrebné na cesto. Maslo aj spolu so syrom si ohrejeme na sporáku, ale len natoľko, aby sa oboje spustili :-) Kto plesňový syr nemá veľmi v láske, tomu odporúčam ho jednoducho zameniť napríklad za bryndzu.
-
2
V miske si najprv zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Následne pridáme jogurt, bielok, citrónovú šťavu a naše maslo so syrom. Vypracujeme si polomäkké, dosť mastné cesto, ktoré upravíme do bochníka. Hotové cesto dáme na 20 minút do chladničky postáť.
-
3
Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky a ešte raz ho na trochu pomúčenej doske dobre premiesime. Následne ho vyváľkame do tvaru štvorca/obdĺžnika na hrúbku 5-6mm. Cesto potrieme paprikovým žĺtkom a posypeme celou rascou. Ja som aj trocha vrch ešte osolila. Následne pokrájame cesto na malé kocky - jednohubky. Moje mali medzi 3-4 cm.
-
4
Pečivko poukladáme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 12 minút. Treba si to sledovať. Hotové jednohubky majú mať len na ružovo upečený spodok a na hmat sú ešte trocha mäkké.
-
5
Takto krásne v rúre narástli ;-P
-
6
Sú ľahké a krehučké ;-)
-
7
Ja ich skladujem v krabici, kde vydržia niekolko týždňov ak sa pravdaže nezjedia skôr :-) Prajem dobrú chuť !
-
8
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YOUTUBE
Vedela by som zit u teba:)
Mnaaaamka:)
Dobrých ludí sa zmestí!! Vcucnu bruško. Na začátku. Potom... to bude ohrožené!!
Ja kvoli Tebe chudnut nebudem! A utiskat sa tiez nenecham.
:-)))))))))))) len jej daj @zolik ... čo rozpráva aj za teba :-)
:-)) @zolik si brucho neutiahne počuješ?
Sú naozaj velmi dobré. Takáto chutovka sa zíde hocikedy, aj k čaju či kávičke s rodinkou :-) Proste je dobré ich mať v krabici po ruke :-) Dakujem za nakuknutie a pekný večer.
Máš to nájemníky, okupanty u sporáku, jen co je pravda! Jeden hot a druhý čehý! Ale to je teď in a cool. Hezký večer!
Ja nie som okupant, Ty si roztahovacna! Sme sa dohodli, ze pul na pul. A ne ze jeden Hop a druhy Trop. Nezavadzaj mila @haji
Aj mne sa velmi pacia. A aj Plesnak mam v chadnicke. Bonus navyse je ze recepty od @cesminaz su velmi dobre, spolahlive a odkukane od jej sporaku;-)
@haji jezisimaria, az teraz som si uvedomila, ako moj koment bez interpunkcnych znamienok vyznel:
Nezavadzaj - ako stojis mi v ceste (bez dlznov)
Nezavadzaj - ako neposkytuj skreslene informacie ( dlzen na tretom A)
Myslela som samozrejme to druhe.
Bože @zolik , ty máš také reči...vždy sa tak dobre zasmejem :))))) Ale super, že si nám to objasnila. Inak ja som to tiež čítala " nezavádzaj " :-) Ten druhý význam by bol trochu " priostrý " ;-))
Zoloušku, klidně ti přenechám celý prostor u sporáku dole. Budu se virtuálně vznášet u stropu. Tam to stejně nejlíp voní!
Tak to berem. Vyhoda pre Teba - hore je teplejsie, lepsie tam vsetko vonia a je tam aj viac priestoru . Len k tomu „vznasaniu sa“ ... no, radsej nic, lebo take blb.sti ma napadaju.... @Haji ja za to fakt nemozem. Mam to v genoch
To viem, že na jej recepty sa dá spoľahnúť, keď nie je niečo ok, domrvilo sa to len mojím pričinením. Plesnivý syr kúpim ráno, len si musím švihnúť, aby som v danom čase vekovo vyhovovala a vypustili ma do obchodu.
Nie len priostry, ale aj prisprosty
Ahoj @denyany :-) Budem rada ak urobíš, sú naozaj výborné. Tu naozaj nemáš čo pokaziť, je to jednoduché ako facka :-) Ak ich budes robit, tak nech sa ti vydaria a všetkým chutia. Všetko dobré dcérke :-) Dúfam, že sa potom ozveš.
Ako myslíš, ale podla mňa sú takto perfektné :-) Ale ked chce niekto viac chruskať, tak môže ten PDP vynechať. Ale bez PDP sa ani tak pekne nezdvyhnú pri pečení a nebudu krehučké a lahké. Neviem, ako myslíš :-) Vdaka za nahliadnutie.
:-) ano je mastné, kedže maslo a aj syr.. Daj vediet, budem čakať ;-)
Vyborne! Kedze neviem valkat do stvorca, alebo obdlznika, lebo si ma to este nenaucila, tak som vykrajovala kolecka. Vyslo mi 58 kusov o priemere 5,5 cm. 40 je s kminom a poslednych 18 som skusila s orechom. K plesnivaku sa mi orechy hodia.
Dakujem za recept, ktory som do bodky dodrzala. Pozdravujem Ta... Pa
No paráda milá @Zolik :-) Som rada, že sa vydarili. Čerstvo upečené chutia dobre, ale ja osobne odporúčam ich jest až odležané, povedzme aspon na 2-3 deň :-) Konzistencia cesta sa trocha zmení a aj tie chute sa ešte viac prepoja! To že sú kolieska nevadí, nebud smutná...nabudúce " pre teba" natočím video, że ako váľkať správne cesto do štvorca ;-)) Pozdravujem a dakujem za odozvu !
Tak upečené a takmer zjedené. Výborné sú. Skúsim aj makové, nech rozšírime sortiment. Vďaka za ďaľší výborný recept. A dcéra ďakuje za prianie.
Ahoooj @zuzanka zlatá :-) Ty sa objavíš vždy tak na hotovo :-)) Som velmi rada, že si spokojná a dakujem ti pekne za dôveru. Jednohubky máš naozaj krásne a lákavé! S tým videom tol len žart, ved váľkať vie každý ;-D Pozdravujem a prajem všetko dobré!
Dakujem ti za odozvu aj s fotkou milá @denyany a som rada, že pečivko chutí :-) Tie makové ti môžem tiež odporúčať, sú velmi dobré. Pozdravujem.
Kludne vyskúšaj, verím že neolutuješ :-)
Blahopřeji z celého srdce k vánoční výhře 2020! Krásný recept a krásná výhra!
To som velmi rada, že chutili :-) Aj s bryndzou sú super!
Dakujem ti krásne milá @haji :-) Pozdravujem.