Syrové pečivo

Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Super chutné, krehké chrumkáčiky so syrom s modrou plesňou, ktoré vám zaberú len pár minút! Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak k telke :-)

12 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade si pripravíme všetko potrebné na cesto. Maslo aj spolu so syrom si ohrejeme na sporáku, ale len natoľko, aby sa oboje spustili :-) Kto plesňový syr nemá veľmi v láske, tomu odporúčam ho jednoducho zameniť napríklad za bryndzu.
  2. V miske si najprv zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Následne pridáme jogurt, bielok, citrónovú šťavu a naše maslo so syrom. Vypracujeme si polomäkké, dosť mastné cesto, ktoré upravíme do bochníka. Hotové cesto dáme na 20 minút do chladničky postáť.
  3. Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky a ešte raz ho na trochu pomúčenej doske dobre premiesime. Následne ho vyváľkame do tvaru štvorca/obdĺžnika na hrúbku 5-6mm. Cesto potrieme paprikovým žĺtkom a posypeme celou rascou. Ja som aj trocha vrch ešte osolila. Následne pokrájame cesto na malé kocky - jednohubky. Moje mali medzi 3-4 cm.
  4. Pečivko poukladáme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 12 minút. Treba si to sledovať. Hotové jednohubky majú mať len na ružovo upečený spodok a na hmat sú ešte trocha mäkké.
  5. Takto krásne v rúre narástli ;-P
  6. Sú ľahké a krehučké ;-)
  7. Ja ich skladujem v krabici, kde vydržia niekolko týždňov ak sa pravdaže nezjedia skôr :-) Prajem dobrú chuť !
  8. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YOUTUBE