Slané koláče
Slané koláče

Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 15. novembra 2018

Vyskúšala som znovu jeden vynikajúci recept na kysnuté buchtičky alebo pizové buchtičky bez kysnutia. Odporúčam všetkým, ktorí ľúbia takéto slané.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
1 bal.
20 g
1 ČL
1 ČL
200 ml
50 g
250 ml
2 PL
Náplň:
240 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme cukor, rozmrvíme droždie a necháme vzniknúť kvások. Do preosiatej múky dáme soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Keď máme kvások hotový, pridáme sypké suroviny, smotanu, mlieko, bravčovú masť a dáme vypracovať cesto. Ja v stroji miesim asi 10 minút. Tu asi po 8 minúte ešte pridajte 2 PL oleja. Alebo vypracujeme rukou. Cesto je výborné vláčne.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám cesto miesi nastrúhame syr, urobíme si paradajkovú omáčku - do paradajkovej pasty roztlačíme cesnak podľa vlastnej chuti, pridáme čili papriku, oregano a dobre premiešame, na koniec nakrájame slaninku. Cesto máme vypracované. Môžeme začať pracovať. Ako som už hore v názve písala, cesto nemusí kysnúť ale ihneď sa s ním pracuje.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si rozdelíme na 13 buchtičiek. Teda mne vyšlo 13.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každú rozvaľkáme asi na 10-12 cm, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a miskou alebo hrnčekom si pritlačíme stred kde dáme náplň.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do každej jamky dáme paradajkovú náplň a na drobno nakrájanú slaninku.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď to máme hotové, dáme do vyhriatej rúry na 200 °C piecť. Pečieme do ružova asi tak 30 minút.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ale ešte pozor, keď nám už začínajú ružovieť ich vyberieme a posypeme dobre ale dobre syrom a dáme dopiecť pokiaľ sa syr nerozpustí.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené. Vyšlo mi na jeden plech sedem kusov.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Manželovi chutili s dobrým vínkom.

    Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@Mijaita áno aj náplň rôzna kto čo doma má alebo má rád. Taktiež kľudne aj na sladko. Fantázie sa medze nekladú.
Napríklad stačí rozpustiť maslo rozmiešať s cesnakom a potrieť. Netreba nič iné aj to je výborné kto má cesnak rád. Môžu sa urobiť menšie a len takto potrieť ako píšem. Je naozaj veľa spôsobov ako sa dá toto cesto využiť a je naozaj ako páper jemné a dobré.
Pekny a variabilny recept. Sa mi najblizsie bude dobre hodit. Takto za mesiac robim adventnu party a uz pozeram recepty. Potrebujem slane/pikantne do ruky na 2-3 zahryznutia, lebo ved v druhej ruke je pohar, no nie?
Dnes boli u nás poobede, chutili výborne, vnučka poznamenala, že som do stredu mohla pridať kukuricu a veru mala pravdu, bude nabudúce. Ďakujem za recept!

Pridaj komentár k receptu: