Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou

sueclash - fotkasueclash, 20. septembra 2011
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Foto: sueclash
4
porcie

Suroviny

kúsok
300 g
300 g
2 ks
4-5 PL
100 g
150 g
1 šálka
1/8 l
2 PL
1 ČL
1 ČL
Kokosová ryža:
1/4 l
75 g
200 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame na štvrtiny, čínsku kapustu na tenké prúžky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom kešu oriešky a osolíme ich.

  3. 3

    Pridáme pripravenú čerstvú zeleninu okrem cibule a za stáleho miešania asi 4 minúty opražíme. Potom pridáme kukuricu, výhonky a cibuľu.

  4. 4

    Vývar zmiešame s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou a maizenou, pridáme k zelenine a znovu necháme povariť. Zeleninu sladkokyslo dochutíme.

  5. 5

    Kokosová ryža: Mlieko so strúhaným kokosom privedieme do varu, odstavíme z ohňa a necháme niekoľko minút odležať. Mlieko precedíme a doplníme zeleninovým vývarom na 400 ml. V hrnci s touto tekutinou povaríme ryžu na malom ohni asi 20 minút, kým sa všetka voda vyvarí.

Diskusia k receptu

sueclash
ano, to je moja fotka, fotila som ju u mna doma na balkone! (neviem, kam mam odpisat redakcii)
bozulka
Zaujala ma tá ryža.Takto som nikdy nerobila.Vyskúšam s kokosovým mliekom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia