Foto: sueclash
porcie
Suroviny
kúsok |
|
300 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
4-5 PL |
|
100 g |
|
|
|
150 g |
|
1 šálka |
|
1/8 l |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
Kokosová ryža: | |
1/4 l |
|
75 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame na štvrtiny, čínsku kapustu na tenké prúžky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom kešu oriešky a osolíme ich.
- 3
Pridáme pripravenú čerstvú zeleninu okrem cibule a za stáleho miešania asi 4 minúty opražíme. Potom pridáme kukuricu, výhonky a cibuľu.
- 4
Vývar zmiešame s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou a maizenou, pridáme k zelenine a znovu necháme povariť. Zeleninu sladkokyslo dochutíme.
- 5
Kokosová ryža: Mlieko so strúhaným kokosom privedieme do varu, odstavíme z ohňa a necháme niekoľko minút odležať. Mlieko precedíme a doplníme zeleninovým vývarom na 400 ml. V hrnci s touto tekutinou povaríme ryžu na malom ohni asi 20 minút, kým sa všetka voda vyvarí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu