Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou

Autor receptu: sueclash

4
porcie

Postup

  1. Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame na štvrtiny, čínsku kapustu na tenké prúžky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.
  2. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom kešu oriešky a osolíme ich.
  3. Pridáme pripravenú čerstvú zeleninu okrem cibule a za stáleho miešania asi 4 minúty opražíme. Potom pridáme kukuricu, výhonky a cibuľu.
  4. Vývar zmiešame s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou a maizenou, pridáme k zelenine a znovu necháme povariť. Zeleninu sladkokyslo dochutíme.
  5. Kokosová ryža: Mlieko so strúhaným kokosom privedieme do varu, odstavíme z ohňa a necháme niekoľko minút odležať. Mlieko precedíme a doplníme zeleninovým vývarom na 400 ml. V hrnci s touto tekutinou povaríme ryžu na malom ohni asi 20 minút, kým sa všetka voda vyvarí.