Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Autor receptu: sueclash
Postup- Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame na štvrtiny, čínsku kapustu na tenké prúžky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.
- Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom kešu oriešky a osolíme ich.
- Pridáme pripravenú čerstvú zeleninu okrem cibule a za stáleho miešania asi 4 minúty opražíme. Potom pridáme kukuricu, výhonky a cibuľu.
- Vývar zmiešame s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou a maizenou, pridáme k zelenine a znovu necháme povariť. Zeleninu sladkokyslo dochutíme.
- Kokosová ryža:
Mlieko so strúhaným kokosom privedieme do varu, odstavíme z ohňa a necháme niekoľko minút odležať.
Mlieko precedíme a doplníme zeleninovým vývarom na 400 ml.
V hrnci s touto tekutinou povaríme ryžu na malom ohni asi 20 minút, kým sa všetka voda vyvarí.
|