Kuracie prsia
Sladko-kyslé hydinové prsia
Autor receptu: siuuu
Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii.
Tak som vyskúšala urobiť aj doma.* Inšpiráciou mi bolo viacero receptov v najväčšej kuchárskej knihe - na internete, ktoré som si
upravila podľa seba.
2 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme rozpáliť panvicu s olejom. Umyté a osušené mäso pokrájame na prúžky alebo menšie kúsky, osolíme. Vajíčka vidličkou alebo metličkou prešľaháme, môžeme jemne osoliť. Múku zmiešame s polovicou množstva Solamylu. Mäso obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v múkovo-škrobovej zmesi. Vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opečieme zo všetkých strán.
- Zálievka: Vodu s cukrom, pomarančovou šťavou a ryžovým octom (je jemnejší ako klasický - ak použijete klasický, tak polovičné množstvo) dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zvyšok Solamylu, necháme prevariť. Pridáme k orestovanému mäsu, alebo mäso pridáme k omáčke, premiešame a podávame. Najlepšie s ryžou, posypané napríklad jarnou cibuľkou.
- U nás bola dnes ako príloha čierna ryža Venere, ktorá je celozrnná, bezlepková a má mnoho benefitov pre organizmus. A okrem toho aj dobre chutí.