Kuracie prsia

Sladko-kyslé hydinové prsia

Autor receptu: siuuu

Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť aj doma.* Inšpiráciou mi bolo viacero receptov v najväčšej kuchárskej knihe - na internete, ktoré som si upravila podľa seba.

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme rozpáliť panvicu s olejom. Umyté a osušené mäso pokrájame na prúžky alebo menšie kúsky, osolíme. Vajíčka vidličkou alebo metličkou prešľaháme, môžeme jemne osoliť. Múku zmiešame s polovicou množstva Solamylu. Mäso obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v múkovo-škrobovej zmesi. Vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opečieme zo všetkých strán.
  2. Zálievka: Vodu s cukrom, pomarančovou šťavou a ryžovým octom (je jemnejší ako klasický - ak použijete klasický, tak polovičné množstvo) dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zvyšok Solamylu, necháme prevariť. Pridáme k orestovanému mäsu, alebo mäso pridáme k omáčke, premiešame a podávame. Najlepšie s ryžou, posypané napríklad jarnou cibuľkou.
  3. U nás bola dnes ako príloha čierna ryža Venere, ktorá je celozrnná, bezlepková a má mnoho benefitov pre organizmus. A okrem toho aj dobre chutí.