Sladké rožteky (fotorecept)
Autor receptu: boise
Tento recept som našla na webe a samozrejme ešte v ten deň som ho musela vyskúšať.
Spravila som pár zmien (situácia si vyžadovala), ale aj tak sú výborné.
32 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme všetky suroviny (v pôvodnom recepte bola len hladká múka, ale mne akurát došla) a pridáme vodu s kváskom, alebo vodu a sušené droždie (ja som nemala čerstvé, takže som použila balíček sušeného). Hrozienka dajte podľa chuti, dala som jednu veľkú hrsť.
- Vypracujeme cesto. Ak je veľmi tuhé, pridajte ešte vodu. Nechajte v zavretej nádobe odpočívať asi hodinu.
- Oddýchnuté cesto (mne veľmi nechcelo kysnúť, zrejme pre to sušené droždie. Ale ako sa ukázalo, vôbec to nevadilo) rozdelíme na 4 časti a necháme ešte 10 minút podkysnúť.
- Každý bochník rozvaľkáme na tenký kruh a rozdelíme na 8 častí.
- A z každej časti vyrobíme rožtek.
- V miske rozšľaháme bielky s cukrom. Rožky v nich "vykúpeme", ukladáme na plech a posypeme posekanými orechami. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a kým sa vyhreje, rožky ešte trošku podkysnú.
- Pečieme do ružova, necháme vychladnúť a vychutnávame ;)