Sladké rožteky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Tento recept som našla na webe a samozrejme ešte v ten deň som ho musela vyskúšať. Spravila som pár zmien (situácia si vyžadovala), ale aj tak sú výborné.

32
porcií
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny (v pôvodnom recepte bola len hladká múka, ale mne akurát došla) a pridáme vodu s kváskom, alebo vodu a sušené droždie (ja som nemala čerstvé, takže som použila balíček sušeného). Hrozienka dajte podľa chuti, dala som jednu veľkú hrsť.
  2. Vypracujeme cesto. Ak je veľmi tuhé, pridajte ešte vodu. Nechajte v zavretej nádobe odpočívať asi hodinu.
  3. Oddýchnuté cesto (mne veľmi nechcelo kysnúť, zrejme pre to sušené droždie. Ale ako sa ukázalo, vôbec to nevadilo) rozdelíme na 4 časti a necháme ešte 10 minút podkysnúť.
  4. Každý bochník rozvaľkáme na tenký kruh a rozdelíme na 8 častí.
  5. A z každej časti vyrobíme rožtek.
  6. V miske rozšľaháme bielky s cukrom. Rožky v nich "vykúpeme", ukladáme na plech a posypeme posekanými orechami. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a kým sa vyhreje, rožky ešte trošku podkysnú.
  7. Pečieme do ružova, necháme vychladnúť a vychutnávame ;)