Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom

archaa - fotkaarchaa, 24. októbra 2012
Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
Foto: archaa

10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným ovocím podľa vašej chuti…

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g (zaliate vriacou vodou)
500 g alebo tvaroh
250 g
1,5 dl
50 g
16 ks
Okrem toho:
 na vymastenie misy
500 ml
100 g
4 ks
Kompót:
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Hrozienka scedíme. Mlieko privedieme s cukrom do varu a sparíme ním mak. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ricottu zmiešame s makom a hrozienkami.

  3. 3

    Naplníme ňou sáčik alebo ozdobné vrecko a plníme cannelloni, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej formy vedľa seba. Pripravíme si zálievku z mlieka, cukru a vajec a zalejeme ňou obsah zapekacej misy.

    Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom - obrázok 3
  4. 4

    V rúre pečieme asi 40 minút. Vyberieme, necháme prechladnúť a trochu pocukrujeme.

  5. 5

    Kompótovú šťavu scedíme do hrnca , pridáme solamyl a dobre prešľaháme, privedieme do varu a keď zhustne, pridáme slivky. Este krátko necháme prejsť varom a podávame s cannelloni…

    Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom - obrázok 5

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
no ja som vedela, ze nemam otvarat varechu takto vecer :-) take chute si mi narobila ze az hanba :-) super receptik, vyskusam ale bez tych sliviek, myslim, ze aj tak to bude vyborne
Archaa, super inšpirácia, na sladko som ich ešte neplnila, ale čo najskôr ich vyskúšam, teším sa na tú chuť s makom a slivkami....

Pridaj komentár k receptu: