Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
	        Autor receptu: archaa
	         
	        
	        10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry…
Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným 
ovocím podľa vašej chuti…
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Hrozienka scedíme.
Mlieko privedieme s cukrom do varu a sparíme ním mak. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
 - Ricottu zmiešame s makom a hrozienkami.
 - Naplníme ňou sáčik alebo ozdobné vrecko a plníme cannelloni, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej formy vedľa seba.
Pripravíme si zálievku z mlieka, cukru a vajec a zalejeme ňou obsah zapekacej misy.
 - V rúre pečieme asi 40 minút.
Vyberieme, necháme  prechladnúť a trochu pocukrujeme.
 - Kompótovú šťavu scedíme do hrnca , pridáme solamyl a dobre prešľaháme, privedieme do varu a keď zhustne, pridáme slivky.  Este krátko necháme prejsť varom a podávame s cannelloni…