Foto: akeber
U nás "materáky". Pečieme ich pravidelne na vinobranie, ale aj po vinobraní k burčiaku . Tak u nás je teraz obdobie materákov ale Zobraziť celý popisU nás "materáky". Pečieme ich pravidelne na vinobranie, ale aj po vinobraní k burčiaku . Tak u nás je teraz obdobie materákov ale aj čas rýchleho behania :-) .
príprava
Suroviny
1kg |
|
2 dcl |
|
3 lyž |
|
2 |
|
10g |
|
0,5 lit vlažné |
|
25dkg |
|
4 ks uvarené prelisované |
|
na potretie |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Cesto : Preosiatu múku zmiešame s droždím.
-
2
Pridáme soľ , olej, žltky a vlažné mlieko . Vymiesime cesto.
-
3
Dáme kysnúť na teplé miesto .
-
4
Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej doske asi tak na 0,5 až 1 cm.
-
5
Zmäknuté škvarky natrieme na cesto.
-
6
Na to postrúhame uvarené zemiaky .
-
7
Cesto poskladáme. Necháme kysnúť pol hodiny.
-
8
Znovu rozvaľkáme a poskladáme po 15 min to opakujeme ešte raz a tiež necháme 15 min kysnúť.
-
9
Nakoniec rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky.
-
10
Ukladáme ich na vymastený plech , potrieme rozšľahaným vajíčkom , posolíme a dáme piecť do rúry na 180C.
-
11
Dobrú chuť !
ide až vyše kitra mlieka? Vdaka za upresnenie.
Ak máte rýchle behanie, tak asi treba kvalitnejší burčiak. Ale kvalitný beh s dobrým výsledkom tiež nie je na zahodenie. :-)))
Neskúšala som ale myslím že tak 2-3 PL . Nechala by som rozpustiť,no nie horúce len letné pridať do cesta.
Ďakujem ♥