Škvarkové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: akeber

U nás "materáky". Pečieme ich pravidelne na vinobranie, ale aj po vinobraní k burčiaku . Tak u nás je teraz obdobie materákov ale aj čas rýchleho behania :-) .

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Preosiatu múku zmiešame s droždím.
  2. Pridáme soľ , olej, žltky a vlažné mlieko . Vymiesime cesto.
  3. Dáme kysnúť na teplé miesto .
  4. Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej doske asi tak na 0,5 až 1 cm.
  5. Zmäknuté škvarky natrieme na cesto.
  6. Na to postrúhame uvarené zemiaky .
  7. Cesto poskladáme. Necháme kysnúť pol hodiny.
  8. Znovu rozvaľkáme a poskladáme po 15 min to opakujeme ešte raz a tiež necháme 15 min kysnúť.
  9. Nakoniec rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky.
  10. Ukladáme ich na vymastený plech , potrieme rozšľahaným vajíčkom , posolíme a dáme piecť do rúry na 180C.
  11. Dobrú chuť !