Škvarkové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: akeber
U nás "materáky". Pečieme ich pravidelne na vinobranie, ale aj po vinobraní k burčiaku . Tak
u nás je teraz obdobie materákov ale aj čas rýchleho behania :-) .
Postup
- Cesto : Preosiatu múku zmiešame s droždím.
- Pridáme soľ , olej, žltky a vlažné mlieko . Vymiesime cesto.
- Dáme kysnúť na teplé miesto .
- Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej doske asi tak na 0,5 až 1 cm.
- Zmäknuté škvarky natrieme na cesto.
- Na to postrúhame uvarené zemiaky .
- Cesto poskladáme. Necháme kysnúť pol hodiny.
- Znovu rozvaľkáme a poskladáme po 15 min to opakujeme ešte raz a tiež necháme 15 min kysnúť.
- Nakoniec rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky.
- Ukladáme ich na vymastený plech , potrieme rozšľahaným vajíčkom , posolíme a dáme piecť do rúry na 180C.
- Dobrú chuť !