Škoricovo-orechoví slimáčikovia

Autor receptu: morenajea

Z programu Kluci v akci

Suroviny

Postup

  1. Droždie s cukrom a vlažným mliekom premiešame a necháme 15 minút stáť.
  2. Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, žĺtka, soľ a hotový kvások. Vypracujeme na hladké cesto. Pod perinou necháme hodinku kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozválame na veľký a tenký obdĺžnik, potrieme rozmiešaným vajíčkom, posypeme zmesou orechy-škorica-cukor. Cesto zamotáme do rolády a krájame na 1cm hrubé kolieska. Pokladáme na vymazaný plech. Necháme ešte 15 minút kysnúť.
  4. Než slimáčkov dáme do rúry, potrieme ich ešte vajíčkom a posypeme zvyšnou orechovou zmesou. Pečieme do zlatova.