Skladaný tvarohovo-jablkový koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 6. júna 2011

Chcela som skúsiť niečo nové :)

80 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
300 ml
3 ks
3 PL
Tvarohová náplň:
250 g
250 g
100 g
1 čl
1 balenie
Jablková náplň:
4 ks
60 g
2 čl
Na potretie:
4 PL rozpustené
2 PL
4 PL horúca

Online leták

Postup

  1. 1

    Z múky, smotany, vajec a oleja vypracujeme elastické cesto, ktoré necháme postáť asi hodinu.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oba tvarohy zmiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme pudingový prášok.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká nastrúhame, pokvapkáme šťavou z polovice citróna a zmiešame s cukrom a škoricou.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na osem častí. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na dlhý tenký úzky plát. Do stredu plátu dáme plnku a zrolujeme.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To isté urobíme so všetkými kúskami cesta. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a posypeme múkou. Dlhé rolády začneme skrúcať do tvaru slimáka od stredu formy. Pokračujeme až ku okraju.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč potrieme rozpusteným maslom a vložíme do prehriatej rúry (200°C) na 20 minút.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmiešame 2 PL cukru so 4 lyžicami horúcej vody. Koláč vyberieme z rúry a potrieme ho cukrovou vodou. Vložíme ho opäť do rúry a pečieme pri teplote 170°C ďalších 40 minút.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred podávaním ho necháme vychladnúť.

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobr chuť :)

    Skladaný tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

janger
Toto musi byt strasne dobry kolacik-torticka. A je aj pekne, zaujimavo robeny.
marcy
znovu zaujímavý rustikálny postup,úžasné....jednoduché,ale pravé chute zbožňujem :-DD...postup je pracnejší ,ale oplatí sa
babav
Krasny a iste aj chutny kolacik!Peciem takto toceny ,ale z kysnuteho cesta , s inymi plnkami ;-)
macusa
nechybaju kvasnice v recepte?
taka gazdinka-negazdinka keby ho isla upiect asi by sa cudovala preco sa nedari, ci?
macusa
Aha beriem spat uz viem co je to za cesto !
:D
13juli
velmi chutny kolač ,dnes som ho robila a uz je polka fuč. nemala som smotanu dala som jogurt, ale aj tak je super. :-)
kucharka
Koláč, vlastne koláčisko, upečený. Je velikánsky, teda aspom pre nás. Mala som nachystanú formu s priemerom 26cm a musela som rýchlo vybrať moju panvicu s priemerom 32cm. Na budúce budem robiť z polovičnej dávky... :-))
S cestom sa výborne pracovalo, bolo jemné a mäkké. Koláč som piekla o niečo dlhšie, ale aj tak sa mi cesto zdalo trochu neprepečené v častiach kde sa rolovanie dotýkalo, možno som ho mala veľmi natlečený....aj tvarohová plnka bola trochu tuhšia, asi jedno balenie pudingu bol veľa, na budúce dám určite menej.
Koláč nám tvarom pripomínal “ensaimadu”... bol veľmi “fotogenický”..:-)))
Ďakujem za chutný recept. Pekný večer.