Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept)

Autor receptu: bogar

skvelý obed aj keď trošku viac kalorický :)

6
porcií
20 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pripravila som si suroviny len tak na ukážku .... :)
  2. rozpustila som si maslo a opražila som do sklovita cibuľku. Ďalej som pridala klobásku (ktorá bola z pravej zabíjačky a dostali sme ju ako darček od našich dobrých kamarátov Zuzky a Maťka- Ďakujeme) nakrájanú na drobno a chvíľku poopekala. Na zmes som dala nakrájané mäso na kocky a opekala kým obelelo... na obielené mäsko som pridala čierne korenie, gulášové korenie, rascu, zázvor, sójovú omáčku, soľ, mletú papriku a všetko som to premiešala .... :)
  3. zaliala som si vodu z konvice a dala som do nej rozpustiť bujón ....
  4. orestované mäso som zaliala bujónom ale keďže sa mi zdalo málo tak som pridala ešte asi pohár vody, ďalej bobkový list, a lyžičku cukru ... všetko som premiešala a zhruba hod a pol dusila ...
  5. keď sa všetko pekne zdusilo a zmäklo pridala som kapustu nepremytú ale zbavenú prebytočnej šťavy , ktorú som odložila pre prípad že by bol guláš málo kyslý alebo hoc aj na polievku kyslú ... :) všetko som premiešala pridala cesnak prelisovaný a dusila som to 15min aby kapusta zmäkla , ale záleží aj od druhu kapusty.... :)
  6. po zmäknutí kapusty som vymiešala v smotane múku a zaliala som to do gulášu .... :) nechala som to prejsť varom a ochutnala som to zdalo sa mi málo zázvoru tak som ho tam ešte trochu pridala ale to záleží na tom či máte radi štipľavé jedlá .... na záver som ho podávala s knedľou .... prajem dobrú chuť ... :)