Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami fotorecept

martin2002 - fotkaMartin2002, 14. apríla 2017 7:50
Ďalšie recepty »

Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to chutné.

5-10
porcií
60 min
príprava
50-60 min
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg
3 ks
1 dcl
2 ČL
0,7 - 1 kg
2 PL
0,5 l
podľa potreby
podľa potreby
2,5 dcl
Karlovarské knedle:
6 ks (alebo žemle)
2 ks
10 dkg
1 ks
1,5 dcl
podľa potreby
10 dkg
2 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku mletú a rýchlo pridáme umyté na kocky pokrájané mäso. Pomiešame a podusíme vo vlastnej šťave asi 1/2hod. Postupne podlievame vodou, do polomäkkého mäsa pridáme premytú a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Nakoniec zahustíme zátrepkou, zmiešaním mlieka s múkou, štipka soli. Vlejeme do hrnca, premiešame a nakoniec zjemníme šlahačkovou smotanou. Dochutíme soľou a cukrom, príp. štipľavá mletá paprika. Každý ako máme radi.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karlovarské knedle: Pečivo alebo žemle pokrájame na kocky, dáme do misky. Pridáme opraženú slaninku pokrájanú na kocky spolu s nadrobno pokrájanou a opraženou cibuľou. Do zmesi pridáme žĺtka, petržlenovú vňať, preosiatú múku a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dochutíme soľou. Túto zmes rozdelíme na 4 - 5 častí a zabalíme do alobalu, tesne uzavrieme a dáme variť do vriacej vody na 20 - 25min.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení popicháme nožíkom, necháme vychladnúť a pokrájame. Podávame k segedínskemu gulášu. Prajem Vám dobrú chuť.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist