Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 14. apríla 2017

Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to chutné.

5-10
porcií
60 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg
3 ks
1 dcl
2 ČL
0,7 - 1 kg
2 PL
0,5 l
podľa potreby
podľa potreby
2,5 dcl
Karlovarské knedle:
6 ks (alebo žemle)
2 ks
10 dkg
1 ks
1,5 dcl
podľa potreby
10 dkg
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku mletú a rýchlo pridáme umyté na kocky pokrájané mäso. Pomiešame a podusíme vo vlastnej šťave asi 1/2hod. Postupne podlievame vodou, do polomäkkého mäsa pridáme premytú a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Nakoniec zahustíme zátrepkou, zmiešaním mlieka s múkou, štipka soli. Vlejeme do hrnca, premiešame a nakoniec zjemníme šlahačkovou smotanou. Dochutíme soľou a cukrom, príp. štipľavá mletá paprika. Každý ako máme radi.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karlovarské knedle: Pečivo alebo žemle pokrájame na kocky, dáme do misky. Pridáme opraženú slaninku pokrájanú na kocky spolu s nadrobno pokrájanou a opraženou cibuľou. Do zmesi pridáme žĺtka, petržlenovú vňať, preosiatú múku a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dochutíme soľou. Túto zmes rozdelíme na 4 - 5 častí a zabalíme do alobalu, tesne uzavrieme a dáme variť do vriacej vody na 20 - 25min.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení popicháme nožíkom, necháme vychladnúť a pokrájame. Podávame k segedínskemu gulášu. Prajem Vám dobrú chuť.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
takze takto,to ze to robis stale takto rovnako je nanic,nakolko ak ta to bavi,mas napredovat a vzdelavat sa v zvladnuti spravnych technologickych postupov zo spravnych zdrojov,aby si sa niekam posunul.
myslis ze 2 kusky mäsa na 10 knedli je v poriadku?a odnauc sa hned v zaciatkoch zahustovat lepom,lebo skoncis ako tu poniektore zakomplexovane dôchodkyne.
segedinsky gulas varim ja uplne inak. tych recepov je velmi vela, ako pri ktoromkolvek gulasi. tvoj postup sa mne osobne nepaci, ale knedle sa ti vydarili.

Pridaj komentár k receptu: