Segedínsky guláš
Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo,
ale rada sa podelím aj so
svojou verziou.
5-6 porcií |
80 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny - mäso očistím a nakrájam na kocky, cibuľu a cesnak nakrájam na drobno.
- Vo väčšom hrnci si rozohrejem olej, do ktorého pridám na drobno pokrájanú cibuľku. Po chvílke pridám cesnak a nakoniec 2 - 3 čl mletej červenej papriky.
- Cibulku s paprikou osmahnem len chvílku, aby sa nespálila. Pridám mäsko, premiešam a nechám ho zatiahnuť. Mäsko osolím, okorením a pridám trochu rasce.
- Podlejem vodou, aby bola kúsok nad mäskom a pridám bobkový list. Zakryjem a nechám dusiť 30 minút.
- Po pol hodinke pridám kyslú kapustu, ktorú som neprepláchla iba poriadne vyžmýkala. Pridám 2 dcl vody, zakryjem a dusím dalšiu pol hodinku.
- Pridám mlieko a nechám dojsť k varu. Pridám smotanu na varenie, do ktorej som zamiešala 2 PL hladkej múky, premiešam a znova nechám dojsť k varu.
- Na záver pridám ešte trošku smotany na šľahanie a nechám zovrieť. Ak je nutné dosolím, prípadne pridám ešte červenú papriku.
A výborný obed je na svete. Prajem dobrú chuť.