Segedínsky guláš

Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ale rada sa podelím aj so svojou verziou.

5-6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny - mäso očistím a nakrájam na kocky, cibuľu a cesnak nakrájam na drobno.
  2. Vo väčšom hrnci si rozohrejem olej, do ktorého pridám na drobno pokrájanú cibuľku. Po chvílke pridám cesnak a nakoniec 2 - 3 čl mletej červenej papriky.
  3. Cibulku s paprikou osmahnem len chvílku, aby sa nespálila. Pridám mäsko, premiešam a nechám ho zatiahnuť. Mäsko osolím, okorením a pridám trochu rasce.
  4. Podlejem vodou, aby bola kúsok nad mäskom a pridám bobkový list. Zakryjem a nechám dusiť 30 minút.
  5. Po pol hodinke pridám kyslú kapustu, ktorú som neprepláchla iba poriadne vyžmýkala. Pridám 2 dcl vody, zakryjem a dusím dalšiu pol hodinku.
  6. Pridám mlieko a nechám dojsť k varu. Pridám smotanu na varenie, do ktorej som zamiešala 2 PL hladkej múky, premiešam a znova nechám dojsť k varu.
  7. Na záver pridám ešte trošku smotany na šľahanie a nechám zovrieť. Ak je nutné dosolím, prípadne pridám ešte červenú papriku. A výborný obed je na svete. Prajem dobrú chuť.