Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: drobcova
10 porcií |
30 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka orestujeme. Pridáme korenie, soľ, červenú papriku, kyslú kapustu (nepremývam máme domácu) podlejeme vodou a podusíme do mäkka.
- Keď sú mäsko aj kapusta mäkké, z mlieka a múky urobíme zátrepku a pridáme ju do hrnca spolu so smotanou. Necháme prevariť ešte 20 minút.
- Knedľa : Medzičasom si urobíme knedľu. Z mlieka, cukru, droždia urobíme kvások, zmiešame s preosiatou múkou, soľou, vajcom a olejom a vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto cca 20 minút. Cesto si rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvarujeme knedľu.
- Knedle potrieme olejom a paríme 20 minút.
Podávame k segedínu ( a nie len k nemu). Dobrú chuť.
|