Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: drobcova

10
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka orestujeme. Pridáme korenie, soľ, červenú papriku, kyslú kapustu (nepremývam máme domácu) podlejeme vodou a podusíme do mäkka.
  2. Keď sú mäsko aj kapusta mäkké, z mlieka a múky urobíme zátrepku a pridáme ju do hrnca spolu so smotanou. Necháme prevariť ešte 20 minút.
  3. Knedľa : Medzičasom si urobíme knedľu. Z mlieka, cukru, droždia urobíme kvások, zmiešame s preosiatou múkou, soľou, vajcom a olejom a vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto cca 20 minút. Cesto si rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvarujeme knedľu.
  4. Knedle potrieme olejom a paríme 20 minút. Podávame k segedínu ( a nie len k nemu). Dobrú chuť.