Segedínsky guľáš (fotorecept)
Autor receptu: bogar
veľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po
10min tento tanier musela zopakovať :) podávala som s normálnou klasickou knedľou ale aj
žemľovou .... :)
8-10 porcií |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- keďže sme dostali chuť na kapustu zvolila som náš obľúbený guláš a plus hlavne preto lebo máme od mojej mamky čerstvé mäso z domácej zabíjačky a tak isto aj masť .... suroviny :.....
- masť si necháme rozpustiť a speníme na nej cibuľu a celé čierne korenie .... :)
- pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť .... :)
- pridáme všetky koreniny okrem rasce a bujónu ... premiešame popražíme ešte chvíľu a zalejeme vodou ... necháme prevrieť a pridáme bujón .... :)
- dusíme asi 20min ..................
- po 20 min pridáme kyslú nepremytú kapustu ktorú som poprášila mletou rascou ......
- .................a varíme / dusíme ďalších 30 min .....
- na záver pridáme smotanu vymiešanú s múkou necháme prevrieť , dochutíme a dobrú chuť ..... :):) podávame s knedľou / chlebom .... :)