Segedínsky guľáš (fotorecept)

Autor receptu: bogar

veľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po 10min tento tanier musela zopakovať :) podávala som s normálnou klasickou knedľou ale aj žemľovou .... :)

8-10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. keďže sme dostali chuť na kapustu zvolila som náš obľúbený guláš a plus hlavne preto lebo máme od mojej mamky čerstvé mäso z domácej zabíjačky a tak isto aj masť .... suroviny :.....
  2. masť si necháme rozpustiť a speníme na nej cibuľu a celé čierne korenie .... :)
  3. pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť .... :)
  4. pridáme všetky koreniny okrem rasce a bujónu ... premiešame popražíme ešte chvíľu a zalejeme vodou ... necháme prevrieť a pridáme bujón .... :)
  5. dusíme asi 20min ..................
  6. po 20 min pridáme kyslú nepremytú kapustu ktorú som poprášila mletou rascou ......
  7. .................a varíme / dusíme ďalších 30 min .....
  8. na záver pridáme smotanu vymiešanú s múkou necháme prevrieť , dochutíme a dobrú chuť ..... :):) podávame s knedľou / chlebom .... :)