Sedliacke šunkové koleno na pive

Autor receptu: mecom

Komerčný recept

120 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Na šunkovom kolene nakrájame kožu na štvorčeky a necháme temperovať na izbovú teplotu.
  2. V mažiari vymiešame polovicu celkového množstva byliniek (tymian, šalviu a listový petržlen). Pridáme rascu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a všetko dôkladne vymiešame.
  3. Zmesou potrieme koleno, dáme na pekáč a pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, zaliatu pivom a vývarom so zvyškom byliniek. Necháme v chladničke do druhého dňa prikryté alobalom.
  4. Druhý deň dáme piecť na 120°C cca 2 hodiny podľa veľkosti kolena. Potom dáme dole alobal a pečieme ďalších cca 20 minút pri 180°C.
  5. Cibuľu si nakrájame na pásiky, orestujeme na údenej slanine a necháme dusiť vo vlastnej šťave, pridáme rascu, soľ, čierne korenie a dochutíme vínnym octom a cukrom.