Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci

Autor receptu: roberto22

Túto ´polievku´ mám veľmi rád dá sa jej navariť viacej v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.Umytú strakavú fazuľu dáme do studenej vody pridáme cesnak ja som mal jarný bobkový list a cibuľu aj tú som dal jarnú :D.Šupneme do tlakového hrnca na 45min.Medzi tým si ošúpeme zeleninku (mrkva,petržlen aj vňať a keď máte aj zelerovú ,kaleráb,zemiaky,paprika) nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min varenia pridáme do hrnca aj s nakrájanou slaninou a klobásou ochutíme okoreníme:D. Dobrú chuť.

12
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu ,bobkový list, cesnak , cibuľu dáme do tlakového hrnca zalejeme vodou a varíme 45 min
  2. ošúpeme si zeleninu nakrájame klobásu a slaninu
  3. Zeleninku si nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min pridáme aj s údeninami a zemiakmi do hrnca , ochutíme koreninami (mletá paprika sladká a štiplavá ,kmín ,soľ ,paradajkový pretlak) varíme zavreté ďalších 10minút. Paprike len odrežem vŕšok dávam aj zo semienkami nebojte sa nevypadnú ale dodajú veľmi príjemnú chuť.
  4. Po 10 minútach odokryjeme a varíme ešte ďalších 10min poprípade dochutíme.
  5. z hrnca vyberieme údenú krkovičku najlepšie domácu :D nakrájame na kocky (ja som mal zamrazené už uvarené tak som ho dával až pred koncom) a vrátime na späť do hrnca.Môžeme servírovať najlepšie sa hodí čerstvý chlebík.Dobrú chuť.