Schwarzwaldský triffle rez
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 1. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
85 g |
|
55 g |
|
105 g |
|
25 g |
|
1 KL |
|
Cukrový sirup: | |
200 ml |
|
80 g |
|
100 ml |
|
Višňová vrstva: | |
450 g |
|
250 ml |
|
150 g |
|
60 ml |
|
50 ml |
|
4 plátky |
|
1 celá |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Šľahačková vrstva: | |
400 ml |
|
25 g |
|
1 plátok |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva. Cesto prelejeme do formy (okrúhla s priemerom 24 cm alebo štvorcová) a pečieme pri 180 °C 30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnomerné pláty.
- 2
Cukrový sirup: Vodu s cukrom necháme zvariť 3 – 4 minúty a pridáme čerešňovú pálenku.
- 3
Višňová vrstva: Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom, čerešňovicou a višňovým džúsom. Pridáme odkôstkované višne, škoricu, klinčeky, aníz a krátko povaríme. Koreniny vyberieme a vymixujeme (nemusíme úplne dohladka, môžu ostať kúsky višní). Nakoniec pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Višňovú želatínovú masu necháme vychladnúť, aby po naliatí na cesto nevsiakla, musí byť hustejšej až pudingovej konzistencie.
- 4
Šľahačková vrstva: Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 plátok želatíny.
- 5
Spodný plát korpusu potrieme cukrovým sirupom a zalejeme polovicou višňovej želatíny, ktorú po nanesení dáme sprudka schladiť (zatiahnuť) na 10 minút. Vyberieme, natrieme polovicou šľahačky, na ktorú položíme druhý plát korpusu a postup zopakujeme. Končíme tretím plátom cesta.
- 6
Celú tortu dáme poriadne stuhnúť do chladničky, najlepšie minimálne na 12 hodín. Pred podávaním pokrájame a dozdobíme hoblinami čokolády.
Tiež višňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu