Višňový zákusok
Schwarzwaldský triffle rez
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
80 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme
do peny, primiešame múku, Solamyl,
kakao a prášok do pečiva. Cesto prelejeme do formy (okrúhla s priemerom 24 cm alebo štvorcová) a pečieme pri 180 °C 30 minút.
Po upečení necháme korpus vychladnúť
a rozrežeme na 3 rovnomerné pláty.
- Cukrový sirup: Vodu s cukrom necháme zvariť
3 – 4 minúty a pridáme čerešňovú
pálenku.
- Višňová vrstva: Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom,
čerešňovicou a višňovým džúsom. Pridáme odkôstkované višne, škoricu, klinčeky, aníz a krátko povaríme. Koreniny vyberieme a vymixujeme (nemusíme úplne dohladka, môžu ostať kúsky višní). Nakoniec pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Višňovú želatínovú masu necháme
vychladnúť, aby po naliatí na cesto
nevsiakla, musí byť hustejšej až
pudingovej
konzistencie.
- Šľahačková vrstva: Smotanu vyšľaháme
s vanilkovým cukrom a pridáme
1 plátok želatíny.
- Spodný plát korpusu potrieme cukrovým sirupom a zalejeme polovicou višňovej želatíny, ktorú po nanesení dáme sprudka schladiť (zatiahnuť) na 10 minút. Vyberieme, natrieme polovicou šľahačky, na ktorú položíme druhý plát korpusu a postup zopakujeme. Končíme tretím plátom cesta.
- Celú tortu dáme poriadne stuhnúť
do chladničky, najlepšie minimálne
na 12 hodín. Pred podávaním pokrájame a dozdobíme hoblinami
čokolády.
|