Višňová torta

Schwarzwaldská torta (fotorecept)

Autor receptu: slovakbaker

Klasický dezert z Nemecka v modernejšom prevedení v štýle semi naked cake.

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na korpus:
  2. Bielky šľaháme so štipkou soli. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtky zmiešame s olejom a po častiach zašľaháme do snehu (už na nízkych otáčkach!).
  4. Sypké suroviny metličkou premiešame, preosejeme a po častiach stierkou zamiešame do cesta.
  5. Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (dno formy sme vystlali papierom na pečenie). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť, korpus vyberieme z formy a pretočíme. Prikryjeme utierkou, aby korpus počas chladnutia nevyschol.
  6. Pripravíme višňovú náplň. V šťave z kompótu rozmiešame Zlatý klas a prisypeme kryštálový cukor. Vlejeme do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, primiešame višne a necháme úplne vychladnúť.
  7. Príprava krému je extrémne jednoduchá. Všetky suroviny spolu vyšľaháme na hladký krém.
  8. Korpus prerežeme na 3 časti. Prvú položíme na stojan, cukrárskym vreckom s hladkou špičkou po obvode nanesieme krém, do stredu cca polovicu višňovej náplne. Okolo korpusu uložíme cukrársky ráfik, ktorý nám následne pomôže tortu rovnomerne naplniť.
  9. Na vrch nanesieme krém a pokračujeme v zostavovaní torty. Uložíme posledný korpus a dáme zachladiť. Odstránime ráfik a zvyšným krémom v tenkej vrstve natrieme vrch a boky torty. Opäť zachladíme.
  10. Na vrchný krém spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Krémom v dostatočnej vrstve potrieme vrch a boky torty, pomocou cukrárskej karty uhladíme, môžeme vytvoriť polonahý efekt.
  11. Spodnú tretinu torty po obvode ozdobíme čokoládovými hoblinami. Vrch torty ozdobíme polevou ganache, ktorú necháme stekať a vytvoríme tak efektný a moderný efekt stekajúcej čokolády. Krém, ktorý nám ostal, môžeme preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ním ozdobiť. Dozdobíme višňami a čokoládovými hoblinami.
  12. Torta sa vydarila, čo poviete?