Višňová torta
	        Schwarzwaldská torta (fotorecept)
	        Autor receptu: slovakbaker
	         
	        
	        Klasický dezert z Nemecka v modernejšom prevedení v štýle semi naked cake.
Postup
- Ingrediencie na korpus:
 - Bielky šľaháme so štipkou soli. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. 
 - Žĺtky zmiešame s olejom a po častiach zašľaháme do snehu (už na nízkych otáčkach!). 
 - Sypké suroviny metličkou premiešame, preosejeme a po častiach stierkou zamiešame do cesta. 
 - Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (dno formy sme vystlali papierom na pečenie).
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť, korpus vyberieme z formy a pretočíme. Prikryjeme utierkou, aby korpus počas chladnutia nevyschol.
 - Pripravíme višňovú náplň. V šťave z kompótu rozmiešame Zlatý klas a prisypeme kryštálový cukor. Vlejeme do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme do zhustnutia. Odstavíme, primiešame višne a necháme úplne vychladnúť.
 - Príprava krému je extrémne jednoduchá. Všetky suroviny spolu vyšľaháme na hladký krém.
 - Korpus prerežeme na 3 časti. Prvú položíme na stojan, cukrárskym vreckom s hladkou špičkou po obvode nanesieme krém, do stredu cca polovicu višňovej náplne. Okolo korpusu uložíme cukrársky ráfik, ktorý nám následne pomôže tortu rovnomerne naplniť.
 - Na vrch nanesieme krém a pokračujeme v zostavovaní torty. Uložíme posledný korpus a dáme zachladiť. 
Odstránime ráfik a zvyšným krémom v tenkej vrstve natrieme vrch a boky torty. Opäť zachladíme.
 - Na vrchný krém spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Krémom v dostatočnej vrstve potrieme vrch a boky torty, pomocou cukrárskej karty uhladíme, môžeme vytvoriť polonahý efekt.
 - Spodnú tretinu torty po obvode ozdobíme čokoládovými hoblinami. Vrch torty ozdobíme polevou ganache, ktorú necháme stekať a vytvoríme tak efektný a moderný efekt stekajúcej čokolády.
Krém, ktorý nám ostal, môžeme preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ním ozdobiť. Dozdobíme višňami a čokoládovými hoblinami.
 - Torta sa vydarila, čo poviete?