Schwarzwaldská torta fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 26. júna 2011
Schwarzwaldská torta (fotorecept)
Foto: pivonka

Jesto viacero receptov na Schwarzwaldskú tortu. Ja som zvolila recept bez alkoholu, lebo som ju piekla z príležitosti narodenín môjho vnúčika Jurka.

12
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100 - 150 g
100 g
5 PL
100 g
štipka
1 ČL
150 g
Plnka:
500 g
1 ks
1 ks
1 pohár 7 dc odkôstkované bez nálevul
1/8 l
 , alebo postrúhaná čokoláda

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu polámeme a nad parou ju v kastróliku rozpustíme. Necháme vychladnúť.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme s cukrom.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme 5 PL višňovej šťavy, čokoládu

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a rozpustené a vychladnuté maslo.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame múku, soľ, PDP a pomleté orechy.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dotuha vyšľaháme sneh z bielkov. Do žĺtkovej zmesi striedavo pridávame sypkú múkovú zmes a zľahka vmiešavame vyšľahané bielky.

  7. 7

    Na dno tortovej formy si pricvakneme papier na pečenie. Boky som nevymastila a nevysypala, čo sa mi osvedčilo, lebo piškót mi neodskočil od formy. Po upečení som ho tenkým nožom oddelila od steny formy.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý prevrátime hore dnom a priečne rozrežeme na tri časti.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a ztužovačom.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Spodný diel natrieme časťou šľahačky. Z ocedených višní si 12 odložíme. Polovicu zvyšku poukladáme na šľahačku a povtláčame do nej. Ak sa nám to celkom nedá, môžeme višne aj rozpoliť.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Priložíme stredný diel , mierne pritlačíme a pokvapkáme polovicou višňovej šťavy určenej na plnku. Opäť natrieme časťou šľahačky a naukladáme zbytok višní. Priložíme vrchný diel korpusu.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Poskladaný korpus pokvapkáme zvyškom šťavy a natrieme šľahačkou. Ozdobíme šľahačkovými ružičkami, višňami a čokoládovými hoblinkami.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Výsledkom je svieža, šťavnatá, nepresladená torta.

    Schwarzwaldská torta (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za pekné komentáre, naozaj bola výborná, patrí k špičke mojich receptov.
Veľmi ma teší, že sa vám moja torta páči. @marienka44 , torta je zo štyroch vajíčok, teda nie je dajaká veľká. Okrem toho je to ľahká torta, bude sa míňať rýchlo. Boky torty som aj ja mastila a vysýpala, ale už som od toho upustila. Totižto piškót od stien formy odskočil a navrchu bol korpus užší, ako naspodu. Marienka, pod bodom č. 8 vidíš výsledok, myslím, že je dobrý. Dúfam, že všetkým, ktorí tortu vyskúšajú, bude chutiť.
Áno, je presne taká, ale od originálu sa trochu líši. Volila som recept bez alkoholu, aby bola aj pre deti. V originálnom recepte sa používa čerešňovica. Som rada, že sa ti recept páči, daj vedieť, či aj produkt. :-))
1x betyna8