Šašlík na grilovanej zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Morčacie mäso zomelieme najemno s cibuľou a cesnakom, osolíme, pridáme najemno nasekané mladé lístky šalvie, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú lepivú zmes.
- Zo zmesi vytvarujeme dlhé šišky, ktoré prepichneme ihlou alebo špajľou a uložíme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C, podľa hrúbky vytvarovanej šišky – šašlíka.
- Na silno rozpálenej panvici prudko opečieme paradajky rozrezané na polovicu. Potom na tej istej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú zeleninu a prudko a krátko urestujeme.
- Potom pridáme výpek z mäsa, počkáme, kým sa výpek vyparí, osolíme a okoreníme podľa potreby. Pokrm pokvapkáme bylinkovým pestom, ktoré môžeme vyrobiť doma z byliniek, ktoré máme k dispozícii.
|