Šašlík na grilovanej zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäso zomelieme najemno s cibuľou a cesnakom, osolíme, pridáme najemno nasekané mladé lístky šalvie, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú lepivú zmes.
  2. Zo zmesi vytvarujeme dlhé šišky, ktoré prepichneme ihlou alebo špajľou a uložíme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C, podľa hrúbky vytvarovanej šišky – šašlíka.
  3. Na silno rozpálenej panvici prudko opečieme paradajky rozrezané na polovicu. Potom na tej istej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú zeleninu a prudko a krátko urestujeme.
  4. Potom pridáme výpek z mäsa, počkáme, kým sa výpek vyparí, osolíme a okoreníme podľa potreby. Pokrm pokvapkáme bylinkovým pestom, ktoré môžeme vyrobiť doma z byliniek, ktoré máme k dispozícii.