Šalát zo strukovej fazuľky
Foto: alena45
Urodilo sa mi viac fazuľky a už som nevedela čo s ňou, takže aj susedia dostali, aj kolegovia, potom mi moja milá susedka v Zobraziť celý popisUrodilo sa mi viac fazuľky a už som nevedela čo s ňou, takže aj susedia dostali, aj kolegovia, potom mi moja milá susedka v dedine poradila tento recept. Im veľmi chutilo, určite bude aj nám, aj Vám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľku umyjeme a pokrájame na kúsky. Dáme variť do osolenej vody, do ktorej vložíme bobkový list a cesnak. Cesnak dajte na menšie kúsky, ak si ho chcete v šaláte nechať, alebo nechajte v kuse, ak ho chcete vybrať. Varíme kratšie, aby zostali fazuľky chrumkavé.
- 2
Po uvarení ich zlejeme do misky a pridáme nakrájanú cibuľu. Ja som dala červenú, lebo je jemnejšia. Pridáme trochu cukru, trochu čierneho korenia, majonézu a horčicu, ktorú má kto rád. Pôvodne má byť len plnotučná horčica, ale keďže mám celozrnú veľmi rada, spravodlivo som ich podelila.
- 3
Hotový šalát zamiešame, ochutnáme, prípadne dochutíme, v mojom prípade soľou. Dobrú chuť
- 4
Toto je pôvodný recept, ako mi ho susedka diktovala, ale kľudne by som si v ňom vedela predstaviť varené vajce alebo kyslú uhorku, dokonca aj cestovinu. Podávať môžete ako prílohu k mäsu, prípadne k nemu zajedať pečivo.
Tiež fazuľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krásne foto, výborná kombinácia, kto by odolal ? Škoda, že nemám zelené lusky, šalát je rozhodne fotogenickejší. Ďakujem, že sa podelíš aj s ostatnými.
neviem, ale aj tie mrazené možno varíš do omáčky alebo do polievky. Akurát, že už nebudú chrumkavé.
Dík, tak to skúsim. :-)
Zaprší? Tak to nevím kdy!? :-)
som rada, že chutilo a ďakujem aj za foto.
ďakujem za odozvu, krásne foto.
Ďakujem za odozvu.
Dakujem, mile, ze si dala vediet.
My ďakujeme za super recept!!!!