Fazuľový šalát

Šalát zo strukovej fazuľky

Autor receptu: alena45

Urodilo sa mi viac fazuľky a už som nevedela čo s ňou, takže aj susedia dostali, aj kolegovia, potom mi moja milá susedka v dedine poradila tento recept. Im veľmi chutilo, určite bude aj nám, aj Vám.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľku umyjeme a pokrájame na kúsky. Dáme variť do osolenej vody, do ktorej vložíme bobkový list a cesnak. Cesnak dajte na menšie kúsky, ak si ho chcete v šaláte nechať, alebo nechajte v kuse, ak ho chcete vybrať. Varíme kratšie, aby zostali fazuľky chrumkavé.
  2. Po uvarení ich zlejeme do misky a pridáme nakrájanú cibuľu. Ja som dala červenú, lebo je jemnejšia. Pridáme trochu cukru, trochu čierneho korenia, majonézu a horčicu, ktorú má kto rád. Pôvodne má byť len plnotučná horčica, ale keďže mám celozrnú veľmi rada, spravodlivo som ich podelila.
  3. Hotový šalát zamiešame, ochutnáme, prípadne dochutíme, v mojom prípade soľou. Dobrú chuť
  4. Toto je pôvodný recept, ako mi ho susedka diktovala, ale kľudne by som si v ňom vedela predstaviť varené vajce alebo kyslú uhorku, dokonca aj cestovinu. Podávať môžete ako prílohu k mäsu, prípadne k nemu zajedať pečivo.