Šalát z Matjesov - Heringssalat

Autor receptu: porzellanka

Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik. Kazda rodina ma asi valstny recept, tak ako my na zemiakovy salat napriklad. Kedze tu sa na stedry vecer obycajne kapor nepodava, je tento salat v mnohych rodinach stedrovecernym jedlom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si potrebne suroviny. Jablko a cibulu osupeme.
  2. Matjesy nakrajame na vacsie kusky, cibulu, uhorky, jablko na mensie. Vsetko spolu zamiesame, pridame creme fraiche, (alebo slahackovu smotanu a trochu odtucneneho tvarohu). Ochutime solou - opatrne, matjesy su obycajne slane!, ciernym mletym korenim a citronovou stavou. Nechame aspon hodinu odstat v chlade, aby sa chute premiesali.
  3. Podavame s horucimi zemiakmi varenymi v supke. Zemiaky mozeme roztlacit vidlickou a na ne navrstvime studeny salat - vyskusajte.