Šošovicový šaát

Šalát z červenej šošovice s batatmi a tofu

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bataty uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tofu necháme cez noc v chladničke namarinovať v sójovej omáčke, nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji.
  2. Cesnak pokrájame na jemné plátky a kapiu na malé kocky a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Pridáme červenú šošovicu, podlejeme asi 500 ml vody a cca 2 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme 15 minút postáť (šošovica nesmie stratiť farbu a musí ostať chrumkavá, nerozvarená). Do vychladnutej šošovice pridáme nakrájanú pažítku, koriandrovú vňať, soľ, balzamikový ocot a jemne premiešame.
  3. Šošovicový šalát podávame s uvarenými batatmi a opečeným tofu.