Šalát s pečenou zeleninou, s hovädzou roštenkou a pestom z medvedieho cesnaku

Marek Bielčík a Karol Batrla
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 2. mája 2022
Šalát s pečenou zeleninou, s hovädzou roštenkou a pestom z medvedieho cesnaku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
500 g miešaný
300 g
300 g
300 g
300 g
Pesto:
200 g
300 g blanšírované, olúpané
150 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalátové listy umyjeme a osušíme. Všetku ostatnú zeleninu pokrájame na rovnaké kúsky, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme pri 200 stupňoch 10–15 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Hovädziu roštenku opláchneme a osušíme. Očistíme, odblaníme, dobre nasolíme a okoreníme a grilujeme na každej strane na panvici alebo grile asi 3 minúty. Po ugrilovaní dáme v uzatvorenej nádobe do rúry a necháme tam pri 60 stupňoch 3 hodiny. Alebo zavákuujeme a vložíme na tri hodiny do vodného kúpeľa, voda musí mať stále 60 stupňov. Najlepšie sa na to hodí prístroj na sous vide.

  3. 3

    Pesto: Necháme zovrieť vodu, vložíme do nej medvedí cesnak a necháme v nej 10 sekúnd. Vyberieme a vložíme do vody s ľadom. Potom ho vyberieme a dobre vysušíme. Vložíme s ostatnými surovinami do mixéra a vymixujeme dohladka. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Do misy vložíme natrhané listy šalátu, pridáme pečenú zeleninu, pesto z medvedieho cesnaku a premiešame. Servírujeme v hlbokých tanieroch, navrch poukladáme plátky hovädzej roštenky a ešte polejeme pestom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha