Šalát s marinovanými paradajkami, hráškovým pestom a syrom burrata

Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 7. marca 2021
Šalát s marinovanými paradajkami, hráškovým pestom a syrom burrata
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie

Suroviny

4 ks (syr podobný mozarelle)
200 g
50 g
100 g
30 g
Hráškové pesto:
50 g
1 strúčik
20 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hráškové pesto: Hrášok, píniové oriešky, cesnak a parmezán rozmixujeme a pomaly prilievame olivový olej do želanej konzistencie.

  2. 2

    Cherry paradajky marinujeme v miso paste, celé ich v nej obalíme. Špargľu škrabkou na zemiaky nakrájame na tenké plátky a necháme lúhovať v sladkokyslom náleve s octom a cukrom. Edamame bôby vyberieme zo strukov a jemne posolíme, okoreníme.

  3. 3

    Všetky ingrediencie spolu premiešame. Na vrch natrháme syr burrata, pokvapkáme hráškovým pestom a servírujeme.

Diskusia k receptu