Šalát s marinovanými paradajkami, hráškovým pestom a syrom burrata
			   Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 7. marca 2021
		   
		   šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 7. marca 2021

Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
Suroviny
| 4 ks (syr podobný mozarelle) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Hráškové pesto: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hráškové pesto: Hrášok, píniové oriešky, cesnak a parmezán rozmixujeme a pomaly prilievame olivový olej do želanej konzistencie.
- 2
 Cherry paradajky marinujeme v miso paste, celé ich v nej obalíme. Špargľu škrabkou na zemiaky nakrájame na tenké plátky a necháme lúhovať v sladkokyslom náleve s octom a cukrom. Edamame bôby vyberieme zo strukov a jemne posolíme, okoreníme.
- 3
 Všetky ingrediencie spolu premiešame. Na vrch natrháme syr burrata, pokvapkáme hráškovým pestom a servírujeme.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu