Sacherove guľky
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 12. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo izbovej teploty s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky a pomaly vlievame roztopenú čokoládu - nie horúcu, ani nie studenú – mala by mať približne rovnakú teplotu ako maslo so žĺtkami.
- 2
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh a opatrne špachtľou zapracujeme do čokoládovej hmoty. Potom vmiešame, tiež ručne, múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch 30 minút. Upečené je vtedy, keď vzniknú po bokoch praskliny.
- 3
Vychladnuté cesto nalámeme, dáme do robota, pridáme marhuľový džem, premixujeme. Z hmoty urobíme guľky. Ak chceme, vpichneme do nich špáradlá, ktoré sme predtým namočili do čokolády a guľky dáme na chvíľu do mrazničky.
- 4
Stuhnuté guľky môžeme namáčať do čokoládovej polevy alebo len obaliť v kakau.
Tiež Čokoládové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu