Čokoládové guľky
Sacherove guľky
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- Maslo izbovej teploty s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky
a pomaly vlievame roztopenú čokoládu - nie horúcu, ani nie studenú – mala by mať približne rovnakú
teplotu ako maslo so žĺtkami.
- Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh a opatrne špachtľou zapracujeme do čokoládovej hmoty. Potom vmiešame,
tiež ručne, múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na
170 stupňoch 30 minút. Upečené je vtedy, keď vzniknú po
bokoch praskliny.
- Vychladnuté cesto nalámeme, dáme do robota,
pridáme marhuľový džem, premixujeme. Z hmoty urobíme guľky. Ak chceme, vpichneme do nich špáradlá, ktoré sme predtým namočili do čokolády a guľky dáme na chvíľu do mrazničky.
- Stuhnuté guľky môžeme namáčať do čokoládovej polevy alebo len obaliť v kakau.
|