Čokoládové guľky

Sacherove guľky

Autor receptu: redakcia

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo izbovej teploty s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky a pomaly vlievame roztopenú čokoládu - nie horúcu, ani nie studenú – mala by mať približne rovnakú teplotu ako maslo so žĺtkami.
  2. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh a opatrne špachtľou zapracujeme do čokoládovej hmoty. Potom vmiešame, tiež ručne, múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch 30 minút. Upečené je vtedy, keď vzniknú po bokoch praskliny.
  3. Vychladnuté cesto nalámeme, dáme do robota, pridáme marhuľový džem, premixujeme. Z hmoty urobíme guľky. Ak chceme, vpichneme do nich špáradlá, ktoré sme predtým namočili do čokolády a guľky dáme na chvíľu do mrazničky.
  4. Stuhnuté guľky môžeme namáčať do čokoládovej polevy alebo len obaliť v kakau.