Ryžové placky
Ryžové placky

Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku

dvorka - fotkadvorka, 6. augusta 2024
Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku
Foto: dvorka

Ostala mi ryža a z tej som si spravila placky. Sú na Vareche recepty na ryžové placky, ale pripomenutie nezaškodí. Nepridávam recept, skôr Zobraziť celý popisOstala mi ryža a z tej som si spravila placky. Sú na Vareche recepty na ryžové placky, ale pripomenutie nezaškodí. Nepridávam recept, skôr ako návod na prípravu, nakoľko som suroviny dávala od oka.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarená
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 strúhaný
 (alebo cibuľa)




Postup

  1. 1

    K uvarenej vychladenej ryži (asi 2 naberačky) som pridala nasekaný pór, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, mletú rascu a sušený cesnak. Primiešala som strúhaný syr (asi za 2 lyžice) a 3 vajíčka. Cesto má konzistenciu ako na zemiakové placky.

  2. 2

    Na rozohriatu panvicu bez tuku som dala 4 kôpky cesta skôr v hrubšej vrstve, lebo tenké placky sa trhajú. Je treba mať mierny ohrev pod panvicou. Placky som opekala asi 5 minút z každej strany, aby boli pekne zlatisté. Skúšala som aj na troche oleja, ale viac mi chutia také bezolejnaté. Odporúčam.

    Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku - obrázok 2
  3. 3

    K plackám som si spravila uhorkovo-mrkvový šalát s jogurtom a sýty obed je na stole.

    Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Neviem si to celkom predstaviť, ale vyskúšam (varená ryža mi dosť často zostáva a tak vítam nové spôsoby na využitie okrem tých mojich zvyčajných) a budem vedieť. :) Vďaka za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia