Ryžové placky s kimchi a čedarom
Foto: ryzasos
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.
Zdroj: Mamachef
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Skvele sa hodí zvyšná ryža z predchádzajúceho dňa. Ryžu si môžete uvariť ale aj napríklad deň vopred alebo pracovať s uvarenou ryžou rovno. Vždy je ale treba ju čo najrýchlejšie schladiť, aby sa nezačali množiť nežiaduce baktérie.
- 2
Studenú ryžu dajte do misy. Pridajte kimchi - väčšie kúsky nasekajte. Ďalej pridajte nastrúhaný syr čedar, nasekanú cibuľku, vajce, soľ, korenie a premiešajte. Nakoniec pridajte aj panko strúhanku a opäť zapracujte.
- 3
Zo zmesi tvarujte placky a zľahka ich obaľte v panko strúhanke.
- 4
Na panvici rozohrejte olej. Pri vyššej strednej teplote opekajte placky z oboch strán do zlatista. Možno ich upiecť aj v rúre.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Samozrejme, môžete to vyskúšať :)