Ryžové krokety
Ryžové krokety bez lepku
Autor receptu: novalim
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť.* Náš
recept na ryžové krokety bez lepku dodá každému grilovanému mäsku tú správnu prílohu. Alebo si ich jednoducho doprajte len
tak so šalátom a s nejakým dipom. Fantázii sa medze nekladú.
15-20 ks porcií |
40 + odležanie minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšej mise zmiešame uvarenú vychladnutú ryžu, vajce, nastrúhaný syr, roztopené maslo, múku, kypriaci prášok, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľku, soľ a korenie. Výsledkom by mala byť tvarovateľná hmota (ak je zmes príliš tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka a premiešajte). Uložte do chladničky a nechajte hodinu odležať.
- Odležanú ryžovú hmotu vyberieme z chladničky a rukami alebo pomocou dvoch lyžíc tvarujeme menšie guličky alebo valčeky, ktoré ihneď obalíme v strúhanke. Vysmážame ich vo väčšom množstve rozpáleného rastlinného oleja do zlatista. Ukladáme ich na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s majonézou, prípadne aj so zeleninovým šalátom.