Ryžové krokety

Ryžové krokety bez lepku

Autor receptu: novalim

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť.* Náš recept na ryžové krokety bez lepku dodá každému grilovanému mäsku tú správnu prílohu. Alebo si ich jednoducho doprajte len tak so šalátom a s nejakým dipom. Fantázii sa medze nekladú.

15-20 ks
porcií
40 + odležanie minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú vychladnutú ryžu, vajce, nastrúhaný syr, roztopené maslo, múku, kypriaci prášok, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľku, soľ a korenie. Výsledkom by mala byť tvarovateľná hmota (ak je zmes príliš tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka a premiešajte). Uložte do chladničky a nechajte hodinu odležať.
  2. Odležanú ryžovú hmotu vyberieme z chladničky a rukami alebo pomocou dvoch lyžíc tvarujeme menšie guličky alebo valčeky, ktoré ihneď obalíme v strúhanke. Vysmážame ich vo väčšom množstve rozpáleného rastlinného oleja do zlatista. Ukladáme ich na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s majonézou, prípadne aj so zeleninovým šalátom.