Tuniakové cestoviny
Tuniakové cestoviny

Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob

ceky - bez fotkyceky, 2. februára 2021
Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob
Foto: ceky

Tieto cestoviny ulahodia každému, kto sa nebojí experimentovať.

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
1 konzerva
1 ks
2 PL
1 bal.
1 KL
1 bal.
1 PL
1 KL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Na panvicu dáme jednu polievkovú lyžicu oleja. Následne pridáme cibuľu a popražíme ju do zlatista.

  2. 2

    Pridáme obidve konzervy tuniaka, jeden pikantno-paradajkový, druhý čistý. Miešame a pomaly pridávame smotanu na varenie. Chvíľu miešame a základ máme hotový.

  3. 3

    Nakrájame kuracie mäso na drobné kúsky. Pomiešame ho s korením na pečené kurča aj so sladkou paprikou. Pridáme na panvicu s olejom a miešame, až kým nebude mäso hotové.

  4. 4

    Do hrnca nalejeme vodu do trištvrtiny hrnca a pridáme trošku oleja. Veľkosť hrnca určite podľa množstva cestovín. Prikryjeme hrniec a počkáme, kým nám nezačne vrieť voda. Pridáme ryžové cestoviny, štipku soli a občasne miešame okolo 5 minút. Keď sú hotové, precedíme ich.

  5. 5

    Všetko spolu pomiešame a je to hotové. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu