Foto: lucka81
Vynikajúce tuniakové cestoviny.
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Vodu na cestoviny osolíme, vlejeme do nej šťavu z tuniaka a dáme variť. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
-
3
Cesnak si nakrájame na malé kocky, chvíľu osmažíme.
-
4
Pridáme rajčinový pretlak.
-
5
Do pretlaku pridáme masox, podľa chuti vegetu, majorán a štipku oregana. Na miernom ohni varíme. Kto má rád štipľavé môže pridať aj chilli.
-
6
Keď sa nám masox rozpustí pridáme tuniaka a ešte tak 2min povaríme.
-
7
Hotovú tuniakovú omáčku vylejeme na uvarené cestoviny, posypeme strúhaným syrom podľa vášho výberu a môžeme podávať.
Diskusia k receptu