Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 19. októbra 2015

Keď potrebujete taký rýchly obed do roboty, alebo nemáte čas sa zabávať s niečim zložitým. A ak Vám ostala ryža s predchádzajúceho dňa tak Zobraziť celý popisKeď potrebujete taký rýchly obed do roboty, alebo nemáte čas sa zabávať s niečim zložitým. A ak Vám ostala ryža s predchádzajúceho dňa tak to rýchlejšie ani nejde:)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 lyžice
3 strúčiky
1 cm
200 g
200 g
3 ks
3 lyžice
1/2 lyžice




Postup

  1. 1

    Ryžu použijeme akú máme radi, alebo aká nám ostala v chladničke :) Ak neostala uvarte si ju v osolenej vode. Na rozohriatom sezamovom oleji rozvoniame cesnak so zázvorom.

    Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu k cesnaku a zázvoru priklepneme vajcia, premiešame a hneď vysypeme ryžu a miešame kým sa ryža pekne neobalí vajcom. Pridáme hrášok a kukuricu. Tu tiež pridajte akú zeleninu máte mrazenú, sterilizovanú, ak nemáte radi kukuricu, tak skúste fazuľu, alebo cícer, no možnosti je hodne :)

    Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame, prehrejeme a pridáme sójovú omáčku a ryžový ocot a máme takú rýchlovku hotovú.

    Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

branka
ked do toho zamiesate aj zvysky peceneho alebo vareneho masa (napr. z polievky) tak vam to zjedia aj chlapi...
afataga
ja to poznam nieco podobne takto: na olej zvysnu ryzu, pridat arasidy, sojovku a nakoniec vajcia, raz za cas sa to da prezit :-) a dakujem za radu, funguje mi to
beatacsontosova
teda keď som prvýkrát pozrela na tento recept tak si hovorím čo to je za divnú kombináciu. ale večer mi to nedalo (a keďže som doma sama a prípadný nepodarok by nenápadko zmizol v koši:-)) tak som to vyskúšala, mala som akurát hrášok otvorený a nevedela som čo s ním, kukurica už došla, tak som mala iba hrášok, ešte kúsok strúhaného syra, k tomu na tanieri som pridala píniové oriešky (milujem oriešky v každom jedle) a klíčky z fazuľky mungo (rozmýšľam kedy som ho v pominutí mysle kúpila, také veci bežne nemávam:-)). keby som to robila drahému tak mu k tomu dám flak mäsa a bude spokojný tiež, zaujímavá kombinácia a naozaj veľmi chutná, ďakujem za inšpiráciu a prajem krásny (snáď už aj slnečný) deň!
zuzanka1367
Presne tým tento recept je, inšpiráciou. Som rada, že poslúžil, ja som ho pridala len preto, že to bolo prekvapivo chutne. Vďaka! Je slnečný:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia