Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami fotorecept

elixir - fotkaelixir, 13. júna 2013
Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: elixir

Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa prizreli, že čo to a na moje potešenie Zobraziť celý popisDnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa prizreli, že čo to a na moje potešenie to bol "receptomat". Tak som si tam zopár receptov vyzdvihla pre inšpiráciu. Tento je inšpirovaný jedným z nich.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
300 ml
100 ml
15 g
150 g
4 ks
podľa chuti
2 PL
2 ČL
1 ks
0,25 ČL
Sladká ozdoba:
 (lístky)

Postup

  1. 1

    Dubáky si namočíme aspoň pol hodinu vopred do vody. Umyjeme či očistíme a nakrájame si špargľu, cibuľu, paradajky a šalát na drobné kúsky.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodou nasiaknuté dubáky si nakrájame na drobno a dáme ich podusiť na ČL oleja, vodu z nich si necháme.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme druhú ČL oleja s cibuľou a necháme opražiť do zlato-hneda. Medzitým si pripravíme zeleninový vývar, ktorý zmiešame s vínom a vodou z húb.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca vsypeme ryžu a zalejeme ju vývarom tak, aby ju akurát prikryl. Ochutíme soľou a korením. Počas varenia ju treba priebežne premiešavať, aby neprihorela.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryža by sa mala variť zhruba pol hodinku tak, že keď tekutina vsiakne, prilejeme ďalšiu. Na posledné priliatie dáme trošku viac a pridáme aj špargľu a sušené paradajky. Tekutinu necháme odpariť. Na záver k ryži primiešame aj kurkumu.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme naložiť na tanier, posypeme šalátom a na vrch postrúhame parmezán.

    Pridáme sladkú prílohu: hrušku prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Do vzniknutej priehlbiny dáme čučoriedky, na vrch pridáme brusnice a pokvapkáme šťavou z brusníc, ozdobíme lístkom mäty.
    Dobrú chuť.

    Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
ja sa tu natahujem o nejake fritule a skoro mi usiel takyto nadherny recept! :) mne by sa pacil taky jukebox s receptami 2v1 :) krasne si zas navarila a nadekorovala @elixir ,, ako vzdy .))
evusik
všetky tvoje recepty a "balkónové" fotky sú skvelé, budem sa inšpirovať :-)
elixir
Ďakujem vám veľmi, budem sa tešiť ak niekedy skúsite:)
afataga
dalsi super sparglovy recept, mam v plane zajtra na obed sparglu, dufam ze budu mat zelenu, tu mam radsej, ale malokedy ju maju, v najhorsom kupim bielu, rozmyslala som, co s nou spacham a uz viem, len my si to dame bez tych lekvarov okolo :-)
angast
Ďalšia lahôdka od teba , ktorá ako krásne vyzerá, určite aj vynikajúco chutí perfektná ako vždy.
elixir
toľko peknej chvály... :) ...ďakujem vám veľmi
elixir
vďaka Ti @izka :) inak obdivujem ľudí, ktorí dokážu nájsť huby v lese, ja som v tomto smere slepúch :)
afataga
no a mam po srande, bola som na nakup a kvoli spargli som presla tri obchody a nemali ziadnu :-( v piatok poobede sa mi nechcelo trepat sa uplne na druhy koniec mesta do Metra, tam asi maju, vrrrrr
ywett
máš nielen krásne fotky, ale aj recepty! :-)...super, len tak ďalej! :-)
elixir
Ďakujem Ti @ywett :) @afataga určite sa Ti ešte podarí nájsť obľúbenú zelenú špargľu :) aj keď viem, že to človeka neteší, keď veci nejdú podľa plánu. Aj tak prajem krásny víkend :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha