Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa prizreli, že čo to a na moje potešenie to bol "receptomat". Tak som si tam zopár receptov vyzdvihla pre inšpiráciu. Tento je inšpirovaný jedným z nich.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Dubáky si namočíme aspoň pol hodinu vopred do vody. Umyjeme či očistíme a nakrájame si špargľu, cibuľu, paradajky a šalát na drobné kúsky.
- Vodou nasiaknuté dubáky si nakrájame na drobno a dáme ich podusiť na ČL oleja, vodu z nich si necháme.
- Potom pridáme druhú ČL oleja s cibuľou a necháme opražiť do zlato-hneda. Medzitým si pripravíme zeleninový vývar, ktorý zmiešame s vínom a vodou z húb.
- Do hrnca vsypeme ryžu a zalejeme ju vývarom tak, aby ju akurát prikryl. Ochutíme soľou a korením. Počas varenia ju treba priebežne premiešavať, aby neprihorela.
- Ryža by sa mala variť zhruba pol hodinku tak, že keď tekutina vsiakne, prilejeme ďalšiu. Na posledné priliatie dáme trošku viac a pridáme aj špargľu a sušené paradajky. Tekutinu necháme odpariť. Na záver k ryži primiešame aj kurkumu.
- Môžeme naložiť na tanier, posypeme šalátom a na vrch postrúhame parmezán.
Pridáme sladkú prílohu: hrušku prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Do vzniknutej priehlbiny dáme čučoriedky, na vrch pridáme brusnice a pokvapkáme šťavou z brusníc, ozdobíme lístkom mäty.
Dobrú chuť.