Zeleninová ryža

Ryža s cuketou

Autor receptu: nocka

Vynikajúce jedlo, alebo príloha k hydinovému mäsu, prípadne k rybám.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Premytú, dobre odkvapkanú ryžu dáme na olej a opražíme ju, podlejeme horúcim vývarom, podľa potreby osolíme. Prevaríme, prikryjeme a na nižšej teplote necháme dusiť. Pred koncom dusenia prilejeme asi 1,5 dl smotany a necháme dodusiť.
  2. Na panvici si na oleji veľmi jemne orestujeme cibuľu, pokrájanú na menšie pierka. Pridáme cuketu pokrájanú na malé kúsky. Jaderník z cukety môžeme odrezať. Zarestujeme, pridáme plátky cesnaku, ak treba podlejeme kvapkou vývaru. Cuketa a cibuľa musí ostať chrumkavá.
  3. Ryžu zmiešame s cuketou, dozdobíme plátkom cesnaku, bylinkami a zeleninou. Môžeme ju podávať s plátkami parmezánu a zeleninou ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k bielym mäsám. Smotanu môžeme zameniť za biele vínko.