Zeleninová ryža
Ryža s cuketou
Autor receptu: nocka
Vynikajúce jedlo, alebo príloha k hydinovému mäsu, prípadne k rybám.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Premytú, dobre odkvapkanú ryžu dáme na olej a opražíme ju, podlejeme horúcim vývarom, podľa potreby osolíme. Prevaríme, prikryjeme a na nižšej teplote necháme dusiť. Pred koncom dusenia prilejeme asi 1,5 dl smotany a necháme dodusiť.
- Na panvici si na oleji veľmi jemne orestujeme cibuľu, pokrájanú na menšie pierka. Pridáme cuketu pokrájanú na malé kúsky. Jaderník z cukety môžeme odrezať. Zarestujeme, pridáme plátky cesnaku, ak treba podlejeme kvapkou vývaru. Cuketa a cibuľa musí ostať chrumkavá.
- Ryžu zmiešame s cuketou, dozdobíme plátkom cesnaku, bylinkami a zeleninou. Môžeme ju podávať s plátkami parmezánu a zeleninou ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k bielym mäsám.
Smotanu môžeme zameniť za biele vínko.