V chladničke som mala mrkvu, ktorú bolo treba minúť. Keďže som už mala polievku uvarenú, napadlo mi spraviť tento chutný dezert. Odporúčam - koláčik Zobraziť celý popisV chladničke som mala mrkvu, ktorú bolo treba minúť. Keďže som už mala polievku uvarenú, napadlo mi spraviť tento chutný dezert. Odporúčam - koláčik je krásne nadýchaný.
príprava
Suroviny
2 kusy |
|
0,5 hrnčeka |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
0,5 čajovej lyžičky |
|
1,5 čajovej lyžičky |
|
|
|
|
|
1,5 |
|
|
|
0,5 čajovej lyžičky |
|
Postup
-
1
Vajička spolu s kryšt. cukrom vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme všetky ďalšie suroviny - olej, múku, v ktorej sme si zamiešali kypriaci prášok a trošku škorice. Nakoniec vmiešame aj nahrubo postrúhanú mrkvu a posekané vlašské orechy. Kto má rád môže do cesta nastrúhať citrónovú kôru. Kto chce môže do cesta pridať aj jedno postrúhané menšie jabĺčko. Koláčik bude o niečo viac šťavnatejší.
-
2
Ja som sa rozhodla tento koláčik piecť vo forme na biskupský chlebík. Formu som si vymastila maslom a vysypala trochou múky. Pečieme pri 170 stupňoch, bohužiaľ neviem presne koľko minút som ho piekla. Ak neviem, či je koláčik upečený, zoberiem špáratko, pichnem ho do stredu koláčika, a ak vidím že je na ňom ešte cesto, nechám ho ešte chvíľku zapiecť.
-
3
Krásne upečený koláčik som potrela domácim marhuľovým džemom, preliala roztopenou čokoládou a dozdobila zvyškom posekanách orechov. Je výborný aj na nasledujúci deň. Dobrú chuť! :-)
chcem vyskúšať