Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta)

eviana - fotkaeviana, 30. júla 2013
Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta)
Foto: eviana

Takéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík... Zobraziť celý popisTakéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík...

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Hrianky:
50 g
50 g
4 strúčiky
8 krajcov
Zeleninová nátierka:
3 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 PL
2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny... chlebík a koreniny som nejak nestihla zaradiť do záberu :)

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 1
  2. 2

    Z masla, nastrúhaného syru a cesnaku si vymiešame kompaktnú nátierku...

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 2
  3. 3

    ...chlebíky nakrájame na polkrajce a rovnomerne potrieme nátierkou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 180°C na cca 10 minút (podľa typu rúry)

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 3
  4. 4

    ...kým sa nám chlebíky zapekajú, nakrájame si zeleninku - všetko na drobné kúsočky. Z paradajok vytlačíme zrniečka a šťavu, aby sme nemali hmotu príliš vodnatú (čo z paradajok vytlačím samozrejme nevyhadzujeme, ale spapáme). Paprika, ktorú som použila je fakt extra strong... pálivá, že by pokojne chilli mohla konkurovať :) Jemne osolíme, prípadne osolčankujeme a pomelieme trošku čierneho korenia. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme olivový olej a limetkovú šťavu.

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 4
  5. 5

    ...všetko spolu zmiešame

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 5
  6. 6

    ...a natierame na takto krásne do chrumkava a zlatava zapečené voňavé chlebíky Tento recept zaraďujem do "bezmäsité jedlá", ale musím priznať, že niekedy robievam aj verziu pre mäsožravcov - do masy pridám osmaženú na pásiky nakrájanú šunku, alebo slaninku, či zvyšky mäsa z pečeného kurčaťa. Robievam aj podobnú verziu s tuniakom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38119&user=114156 (môj recept na MMB), prípadne pridám nasekané olivy, alebo cukinu... možnosti ako variovať toto jedlo je nekonečne veľa :)

    Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hajni21
vyzerajú fantasticky.. určite niekedy vyskúšam :)
luss44
mňam, chytá ma hlad, takýto chlebík by bodol... )
jarca
Vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne, ale sa chcem opýtať či tých 50g masla a 50g syra stačí na tých 8 krajcov chlebíka, zdá sa mi to málo.
eviana
@jarca , musím sa priznať, že som to všetko pridávala od oka, ale sedliackym rozumom... odkrojila som z masla dva asi 1 cm platy, z 250 g masla zostalo asi 3/4, takze mi to tak nejak vyslo ze cca 50 g, rovnako to bolo so syrom... takže jednoducho zo surovín spraviť kompaktnú nátierku v množstve aké treba na počet chlebíkov, ktoré máte v pláne zapekať - množstvá treba prispôsobiť...přiměřeně :)
eviana
@marianne , ďakujem za Tvoje milé slová... je to hlavne rýchlo hotové, ľahké a svieže - na toto horúce leto ideálne :)
sonulienka
Toto robievam hocikedy v roku tuším aj sem som to už dala.Je to výborné a oblohu si možete dať podľa ročného obdobia a akú ľúbite, je to fakt fajnotka.
deva27
Receptik je fajny, neriesila som striktne mnozstva, isla som od oka, pridala este salat. uhorku a salatove korenie a vysledok boli mnam, mnam, mnam dnesne ranajočky :) Ďakujem za tip, bude sa veru castejsie realizovat. :)
zdezda
super receptík na starší chlebík, či sendvič, mám ho vyskúšaný so syrom Niva( s modrou plesňou), krásne rozvoniava po upečení :-)
eviana
@sonulienka , tiež robievam tieto chlebíky hocikedy počas roka, ale teraz v lete - keď je fajná čerstvá zeleninka zo záhradky a nie tá "umelohmotná nedoslniečkovaná" z dovozu je to predsa najlepšie :)
eviana
@deva27 , veľmi ma teší, že si tak rýchlo priam akčne vyskúšala môj recepis - a krásne si ho sama dotvorila uhorkou. Ďakujem, že si sa so mnou podelila o výsledok, mám naozaj radosť, že zachutilo :)
eviana
@zdezda , veru tiež robievame aj zapečené chlebíky s nivovo-maslovou nátierkou... fajnovučké, chrumkavé a voňavučké, u nás veľmi obľúbené :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia