Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta)

Autor receptu: eviana

Takéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík...

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny... chlebík a koreniny som nejak nestihla zaradiť do záberu :)
  2. Z masla, nastrúhaného syru a cesnaku si vymiešame kompaktnú nátierku...
  3. ...chlebíky nakrájame na polkrajce a rovnomerne potrieme nátierkou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 180°C na cca 10 minút (podľa typu rúry)
  4. ...kým sa nám chlebíky zapekajú, nakrájame si zeleninku - všetko na drobné kúsočky. Z paradajok vytlačíme zrniečka a šťavu, aby sme nemali hmotu príliš vodnatú (čo z paradajok vytlačím samozrejme nevyhadzujeme, ale spapáme). Paprika, ktorú som použila je fakt extra strong... pálivá, že by pokojne chilli mohla konkurovať :) Jemne osolíme, prípadne osolčankujeme a pomelieme trošku čierneho korenia. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme olivový olej a limetkovú šťavu.
  5. ...všetko spolu zmiešame
  6. ...a natierame na takto krásne do chrumkava a zlatava zapečené voňavé chlebíky Tento recept zaraďujem do "bezmäsité jedlá", ale musím priznať, že niekedy robievam aj verziu pre mäsožravcov - do masy pridám osmaženú na pásiky nakrájanú šunku, alebo slaninku, či zvyšky mäsa z pečeného kurčaťa. Robievam aj podobnú verziu s tuniakom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38119&user=114156 (môj recept na MMB), prípadne pridám nasekané olivy, alebo cukinu... možnosti ako variovať toto jedlo je nekonečne veľa :)