Foto: iveta0903
Túto polievku robievala moja mama a vždy mne a mojej rodine veľmi chutila.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukety alebo tekvicu očistíme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle, posolíme nech pustí trochu šťavu. Očistíme a nakrájame si na drobno cibuľu. Cesnak taktiež očistíme a buď pretlačíme alebo pokrájame na drobné kúsky (ako to komu viac chutí).
- 2
V hrnci si rozpálime olej a osmažíme cibuľu do zlatista. Keď je cibuľa osmažená pridáme nastrúhanú cuketu/tekvicu, soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku (ak má niekto rád pikantnejšie jedlá aj štipľavú), pretlačený alebo nakrájaný cesnak, kôpor a bobkový list. Necháme chvíľu posmažiť a podlejeme pohárom vody. Ďalej varíme 15 min. na miernom ohni.
- 3
Nakoniec si urobíme zásmažku z hladkej múky a oleja. Do panvice nalejeme olej a pridáme 2 alebo 3 lyžice hladkej múky a rozmiešame na kašičku. Necháme ju zovrieť a zalejeme trochou mlieka. Túto hmotu pridáme aj s ostatným mliekom do polievky. Následne necháme pomaly počas stáleho miešania polievku zovrieť a zhustnúť. Po dovarení v tanieri dochutíme podľa potreby octom, soľou a korením. Chutí výborne s chlebom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu