Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Ryby očistíme ,umyjeme..ja som použila morskú štuku -má málo kostí ,vlastne len velkú chrbticu,malé kosti nemá.Ale čím viac druhov rýb ,tým lepšie.
- Nakrájame na podkovičky,vyrežeme vrchné aj spodné plutvy.Tak ako je na tom ľavom kúsku.
- Jednotlivé kúsky posolíme a okoreníme ,obalíme v múke..
- A vypražíme na troche oleja do hneda.Odložíme do iného hrnca a zakryjeme.
- Cibulu a cesnak nakrájame na tenké plátky.
- V tom oleji, kde sme pražili ryby,opražíme pretlak a mletu papriku,len chvílku.Pridame cibulu a cesnak,premiešame a chvílu popražíme ,len kým cibula zvädne.
- Pridáme koreniny.Kto chce, môže si tam dat aj chilli..
- Zalejeme octom a vodou -nálev si urobte podla vašej chuti ,ja som spravila taký výraznejší,pridala som ešte viac octu,soli aj cukru.Prilejeme aj olej.Chvílu- 2-3 minutky povaríme a zalejeme ryby.Nechame vychladnut ,preložíme do tesnej nádoby a odložíme do chladničky aby sa chute prepojili.Mali by vydržat 2 týždne ak ich nezjete skôr :-))
- Dobrú chuť !!!
|