Ryby v Novaljskej marináde (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Ryby očistíme ,umyjeme..ja som použila morskú štuku -má málo kostí ,vlastne len velkú chrbticu,malé kosti nemá.Ale čím viac druhov rýb ,tým lepšie.
  2. Nakrájame na podkovičky,vyrežeme vrchné aj spodné plutvy.Tak ako je na tom ľavom kúsku.
  3. Jednotlivé kúsky posolíme a okoreníme ,obalíme v múke..
  4. A vypražíme na troche oleja do hneda.Odložíme do iného hrnca a zakryjeme.
  5. Cibulu a cesnak nakrájame na tenké plátky.
  6. V tom oleji, kde sme pražili ryby,opražíme pretlak a mletu papriku,len chvílku.Pridame cibulu a cesnak,premiešame a chvílu popražíme ,len kým cibula zvädne.
  7. Pridáme koreniny.Kto chce, môže si tam dat aj chilli..
  8. Zalejeme octom a vodou -nálev si urobte podla vašej chuti ,ja som spravila taký výraznejší,pridala som ešte viac octu,soli aj cukru.Prilejeme aj olej.Chvílu- 2-3 minutky povaríme a zalejeme ryby.Nechame vychladnut ,preložíme do tesnej nádoby a odložíme do chladničky aby sa chute prepojili.Mali by vydržat 2 týždne ak ich nezjete skôr :-))
  9. Dobrú chuť !!!