Vyprážaná ryba
Rybacie krokety (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No
mal som vytiahnutú tresku filé, tak som ju použil na takéto bleskové jedlo. Nuž poviem
Vám aj bleskove bolo zjedené.
3 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Povedal som si - keď idú kuracie prsia, tak prečo neskúsiť aj tresku. Vajcia som zmiešal so zemiakovým škrobom, cesnakom a soľou. Rybie filé som rozmrazil a osušil od vody. Každú kocku som prerezal na štvrtiny, aby sa ľahšie s tým pracovalo. Do škrobovej marinády som dal rybu.
- V hrnci som riadne zohrial olej a do neho som po jednom kúsku vkladal rybu. To aby sa to nezlepilo. Asi po 4 - 5 minútach som kúsky otočil a osmažil aj druhú stranu.
- Z oleja som kúsky ryby dával do sitka, nech olej odtečie. V podstate je hotovo.
- Pretože ostalo vajce, tak som aj kuracie prsia ešte urobil.
- A zvyšok marinády som ešte použil na lupienky. Do horúceho oleja so dával po pol PL lyžice marinády a v oleji sa urobili zemiakové lupienky. Tie sme jedli za horúca, také boli dobré.
- Na tanier som uložil ľadový šalát a na to kúsky rybacie aj kuracie. Obed bol veru rýchly, čo sa týka roboty aj jedenia.