Vyprážaná ryba

Rybacie krokety (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som vytiahnutú tresku filé, tak som ju použil na takéto bleskové jedlo. Nuž poviem Vám aj bleskove bolo zjedené.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Povedal som si - keď idú kuracie prsia, tak prečo neskúsiť aj tresku. Vajcia som zmiešal so zemiakovým škrobom, cesnakom a soľou. Rybie filé som rozmrazil a osušil od vody. Každú kocku som prerezal na štvrtiny, aby sa ľahšie s tým pracovalo. Do škrobovej marinády som dal rybu.
  2. V hrnci som riadne zohrial olej a do neho som po jednom kúsku vkladal rybu. To aby sa to nezlepilo. Asi po 4 - 5 minútach som kúsky otočil a osmažil aj druhú stranu.
  3. Z oleja som kúsky ryby dával do sitka, nech olej odtečie. V podstate je hotovo.
  4. Pretože ostalo vajce, tak som aj kuracie prsia ešte urobil.
  5. A zvyšok marinády som ešte použil na lupienky. Do horúceho oleja so dával po pol PL lyžice marinády a v oleji sa urobili zemiakové lupienky. Tie sme jedli za horúca, také boli dobré.
  6. Na tanier som uložil ľadový šalát a na to kúsky rybacie aj kuracie. Obed bol veru rýchly, čo sa týka roboty aj jedenia.