Rybacia polievka

Autor receptu: sirup

Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.

Postup

  1. Z kapra si oddelíme hlavu, chvost, plutvy, vnútornosti a kožu (mäso môžeme odložiť stranou). Nahádžeme do hrnca, zalejeme vodou, necháme variť.
  2. Pridáme cibuľu, cesnak a koreniny (môžeme použiť aj menej/viac než v recepte, fantázii sa medze nekladú). Necháme variť asi 2 hodiny.
  3. Po uvarení odstavíme z hrnca, tekutinu precedíme a zvyšok prepasírujeme cez sitko.
  4. Na druhom hrnci si opečieme slaninku, keď je správne oškvarená, pridáme papriku, neskôr podlejeme vínom, pridáme ešte strúčik cesnaku, pretlak a narezané zemiaky.
  5. Pridáme pripravený vývar, nejaké to mäso z kapra (podľa toho, akú hustú polievku chceme mať) a varíme 15-20 minút. Na záver pridáme štipku petržlenovej vňate.